to top

Concept

Naast de voor UniteQ vanzelfsprekende begrippen zoals kwaliteit, service en professionaliteit wordt ons concept gedragen door drie pijlers. Deze drie pijlers worden hieronder benoemd en nader verklaard.

Totaaloplossing
Met het begrip totaaloplossing willen wij onderstrepen dat wij alles in huis hebben om een klant van A tot Z te ontzorgen. Natuurlijk is het mogelijk om bij ons alleen uw product te laten produceren, maar buiten dat kunnen wij nog zoveel meer voor u betekenen. 

UniteQ produceert van engineering tot functietest, verleent service van installatie tot onderhoud en managet volledige projecten van het offerte stadium tot het opleveren. Dit heeft vele voordelen. Zo kan de kennis die wij opbouwen tijdens productie goed van pas komen tijdens servicewerkzaamheden. Omgekeerd kunnen wij de ervaring die we in de praktijk opdoen gebruiken om onze producten te verbeteren. Tijdens projecten kunnen wij onze eigen producten en servicemonteurs inzetten waarmee wij kwaliteit kunnen garanderen.

Flexibiliteit
UniteQ werkt volgens een 80-20 concept om optimale flexibiliteit te bieden tegen minimale kosten. Het 80-20 concept gaat uit van 80% standaard en 20% klantspecifiek. Dit geldt zowel voor onze processen als voor onze producten. 

Procesmatig hebben wij zoveel mogelijk (±80%) proberen te standaardiseren. Dit doen wij met behulp van een special voor ons geschreven database programma Unibase. In Unibase worden factoren zoals projecten, offertes, facturen, artikelen, bestellingen, magazijnbeheer, klanten, leveranciers, werknemers en planning met elkaar gekoppeld. Bovendien worden alle processen sterk vereenvoudigd.  

Een goed voorbeeld voor het 80-20 concept voor producten zijn onze actuatoren. Deze zijn opgebouwd uit een standaard cilinder en een standaard manifoldblok. Door gestandaardiseerde aansluitingen zijn met slim combineren een groot aantal actuator combinaties mogelijk. De cilinder op zijn beurt heeft een standaard bouwvorm waardoor koppen, zuigers en flenzen in tal van cilinders kunnen worden toegepast. Andere onderdelen (±20%) variëren om de cilinder aan de klantspecificaties zoals krachten en aansluitingsvormen te laten voldoen. Dit concept voeren wij ook door in andere producten zoals aggregaten, elektrokasten en gasproducten.

Totaalleverancier

UniteQ heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in het binnenhalen van nieuwe kennis en het ontwikkelen van nieuwe producten. Waar wij in het verleden alleen in staat waren om de hydraulische componenten te leveren, is vandaag de dag onze productportfolio allesomvattend. Concreet betekent dit dat wij niet meer alleen hydraulische systemen leveren maar ook pneumatische en elektrische systemen. Hiermee is de aansturing van onze producten in huis gehaald.

De turbine-industrie is hiervan een goed voorbeeld. Waar wij in het verleden voor deze industrie één type actuator produceerde leveren wij nu complete systemen. Deze systemen bestaan uit verschillende type actuatoren, aggregaten en besturingskasten. Hiermee leveren wij het complete pakket wat nodig is voor het aansturen van een turbineklep.

« Terug naar expertise

Concept

Totaaloplossing
Flexibiliteit
Totaalleverancier