to top

Ontwikkeling Cilinder

In opdracht van een concern uit Duitsland heeft UniteQ een nieuwe serie cilinders ontworpen die extern aangestuurd worden door een product van de klant. De samenstelling wordt gebruikt voor het regelen van kleppen in de industrie.

Geheel in overeenstemming met ons concept is de serie voor 80% opgebouwd uit standaard componenten en voor 20% op maat gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat gebleken om binnen een doorlooptijd van een half jaar een complete serie van 28 types te ontwikkelen. Deze serie zal nog verder ontwikkeld worden tot 42 verschillende types en bestaat uit 4 bouwgroottes die duwend, trekkend of dubbelwerkend opereren.

Tijdens het ontwikkelingsproces zijn de cilinders volledig doorgerekend, in 3D getekend en voorzien van ATEX (explosieveiligheid) en SIL (functieveiligheid) certificeringen. Verder zijn verschillende prototypes gebouwd die onderworpen zijn aan zuur, temperatuur en levensduur testen.

Om een continue productkwaliteit te kunnen garanderen is het volledige productieproces van A tot Z opnieuw kritisch doorlopen. Verder is boven op de standaard kwaliteitscontroles een productspecifieke kwaliteitsregistratie aangelegd. Dit complete proces is door de klant tijdens een bedrijfsaudit getoetst en gewaardeerd met een type A leverancierscertificering.

Omdat UniteQ aan alle hoge verwachtingen van de klant heeft voldaan worden de ontwikkelde cilinders heden ten dagen in batches geleverd.

« Terug naar projecten

Producten

Cilinders Cilinders

Specialist

Cees Gootjes BSc
Head Engineering Department
Stel uw vraag
Lees meer

Engineering & advies hydraulische producten

Een goede en complete engineering is de basis van een kwalitatief hoogwaardig product. Bij de ontwikkeling van uw product houden wij rekening...

Engineering & advies klepaandrijving

Bij aanschaf van een UniteQ aandrijfsysteem voor kleppen, koopt u niet alleen het fysieke product.

Allereerst adviseren wij u op basis van uw...